Със засилване на политическото противопоставяне между управляващите и опозицията и

...
Със засилване на политическото противопоставяне между управляващите и опозицията и
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев час по-скоро да обяви датата за изборите

Със усилване на политическото опълчване сред ръководещите и опозицията и обвинявания, че миналите четири години ГЕРБ и сътрудниците й са се провалили във всички сфери, стартира последната сесия на 44 Народно заседание. Изказванията от парламентарната естрада на водачите на ПГ минаха под знака на идните избори, като ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева повтори мантрата „ да се заобикалят внушения, че има заплаха от изборни операции “.          

„ Това единствено ще понижи изборната интензивност и ще сложи под подозрение легитимността на всеки един от определените в 45 Народното събрание. А най-големият губещ ще бъде българската народна власт “, счита Караянчева.  Тя отново атакува президента Радев и политически сили. „ Някои политици и политически сили занапред започнаха офанзива против идния избор “, добави тя.  

За да нямало подозрения в честността на вота, била изпратила още през октомври писма до европейски институции да изпратят наблюдаващи.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък прикани да вземе час по-скоро решение за изборите и да даде опция на институциите, партиите и жителите да се приготвят. Според Дариткова ръководещото болшинство било удържало на натиска на опозицията, без да се подава на провокации, които са целели да „ хвърлят страната и обществото в безпорядък и безредие “.

В края на мандата ГЕРБ били подготвени да одобряват оценката на гласоподавателите, каквато и да е тя.

„ Пропиляхте последните 11 години за България, не може да ви позволим да пропилеете и идващите 11 “, разгласи от своя страна водачът на левицата Корнелия Нинова. „ За тези четири години, уважаеми ръководещи, вие продължихте да развивате две страни България - една телевизионна и една действителна. От екраните чухме, че сме страната с най-нисък недостиг в Европа, само че действителната страна я оставяте с 40 милиарда дълг. Оставяте я с обстоятелството, че сме най-бедни в Европа и с най-големи неравенства “, сподели Нинова.

По думите й имало три картини, които най-добре обрисували ръководството на ГЕРБ. „ Първата – чекмеджето с парите и револвера. Втората – свлачището към Рилския манастир, единствено дни, откакто министър председателят се похвали и откри ремонта. Третата – потопена под вода половин България. Тези три картини демонстрират безхаберие за хората, непросветеност, корупция и безнаказано “.  

Нинова разгласи още, че ще упорстват за същински доклад на държавното управление в какво положение оставя страната.  

„ Затваряме страницата на ръководството без форми, с ПР и фукане. Днес демокрацията е в крах, стопанската система е в колапс, напрежението в обществото пораства, разделянето се задълбочава. COVID-кризата направи по-видима нереформираната здравна система. 2020 година ще запомним и безразборното харчене “, подлага на критика властта и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Кардайъ.

Според него предстоят най-важните избори след 1989-та година насам. От тях ще зависи дали и за какъв брой време ще се оправим с рецесията, основана от ГЕРБ. „ Как и за какъв брой време ще се оправим с вируса ГЕРБ, който разрушава демокрацията в България “, съобщи той.  По мнението му след изборите новите ръководещи ще имат доста сложна задача – от една страна излекуване от ковид, а от друга – излекуване на обществото и неговото обединяване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР