Със засилена подкрепа и решения за още военна и хуманитарна

...
Със засилена подкрепа и решения за още военна и хуманитарна
Коментари Харесай

Зеленски получи обещания за още военна помощ

Със засилена поддръжка и решения за още военна и филантропична помощ за Украйна се завърна в родината си президентът Володимир Зеленски. Той благодари на всички сътрудници за уговорките за отбрана на Украйна и възобновяване ѝ от войната.

 
Четири визити: Швеция, Нидерландия, Дания, Гърция. Съвет Украйна-Западни Балкани. Преговорите в коридорите с България, Сърбия, Хърватия, Черна гора, Северна Македония, Молдова, с ръководителя на Европейската комисия. Връщам се вкъщи с нова политическа поддръжка, нови съглашения. Териториалната целокупност на Украйна е ясно препотвърдена от всички. Ще ни бъдат обезпечени самолети. Допълнителни бронирани машини. Както и системи за противовъздушна защита.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски посети поредно Швеция, Нидерландия, Дания и най-после Гърция, където беседва с няколко държавни и държавни ръководители от Балканите, в това число с българския министър председател Николай Денков.

През последните дни Дания и Нидерландия дадоха обещание да дават на Украйна американски изтребители Ф-16. Гърция също се ангажира с съответна помощ.

 
На всички срещи обсъдихме отбраната на маршрутите за експорт през Черно море, през " коридорите на солидарността " по суша. Много значимо съглашение с Гърция, за което съм изключително признателен на министър-председателя Мицотакис, е поемането на патронажа над възобновяване на Одеса. Решение, което е мощно алегорично.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски заключи, че крайният резултат от всичките му срещи и диалози е, че Украйна е станала по-силна и ще може сполучливо да се опълчи на Русия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР