Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола на свободата

...
Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола на свободата
Коментари Харесай

90 ученици от Крумовград положиха клетва за вярност към родината в Карлово

Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола на свободата в Карлово студентите от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) ще отдадат тази сряда респект пред паметта на Васил Левски във връзка 180-годишния празник от рождението на най-великия българин.

Тържественият обред ще стартира в 10.30 часа, а в залесителната акция ще се включат представители на Община Карлово, Националния музей „ Васил Левски ” и Държавно горско стопанство-Карлово. От 13.30 часа в Националния музей „ Васил Левски ” студенти и докторанти ще показват свои разработки за Апостола на свободата, настоящи оценки за делото на Васил Левски в обществените мрежи и средствата за всеобщо осведомление, задействане на детайли от националната културна памет по време на юбилеите и други

През тази седмица 90 възпитаници от Крумовград пък дойдоха в Карлово, с цел да положат клетва за честност към родината и концепциите на Апостола на свободата в родния град на Васил Левски. Заместник-кметът на Карлово Стойо Карагенски пожела на осмокласниците от СУ „ Васил Левски ” в Крумовград полагането на такава клетва да стане традиция в тяхното учебно заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР