Със заповеди на министъра на земеделието Явор Гечев са определени

...
Със заповеди на министъра на земеделието Явор Гечев са определени
Коментари Харесай

Определени са ставките за преходната национална помощ за животни за Кампания 2022 г.

Със заповеди на министъра на земеделието Явор Гечев са избрани ставките по две от схемите за директни заплащания в бранш „ Животновъдство “ за Кампания 2022 година

Плащанията към фермерите ще се извършат този месец от Държавен фонд „ Земеделие “, според одобрения показателен график от Разплащателната организация, на един транш.

По Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, ставката е 192,57 лв. за говедо и 337,00 лв. за бивол.

По Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, в размер на 41,07 лева за животно.

Припомняме, че с решение на Управителен съвет на Държавна фирма „ Земеделие “ е одобрен общ финансов запас по схемите в размер на над 53 млн. лв.. Бюджетът за погашение на подпомагането по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, е 32 064 360 лв., а за разплащане по схемата за Преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, до 21 760 654 лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР