Със Заповед № РД 06 – 239/16.04.2018 г. началникa на

...
Със Заповед № РД 06 – 239/16.04.2018 г. началникa на
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за директори на три мездренски училища

Със Заповед № РД 06 – 239/16.04.2018 година началникa на Регионално ръководство на образованието-Враца госпожа Галина Евденова разгласи конкурс за заемане на длъжността „ директор” на три учебни заведения в община Мездра. Това са: Професионална гимназия „ Ал. Константинов “- гр. Мездра, Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство - гр. Мездра и Средно учебни заведения „ Св. Климент Охридски “- с. Зверино. Конкурсът за заемане на управителните длъжности се афишира на съображение член 90, алинея 2 от Кодекса на труда, по отношение на член 217, алинея 5 от Закона за предучилищното и учебното обучение.
Директорът на учебното заведение управлява просветителния развой в институцията в сходство с държавната политика в региона на образованието, възнамерява, провежда, координира, управлява и дава отговор за цялостната административно-управленска и финансова активност в институцията.
Желаещият да заемат длъжността „ шеф “ би трябвало да дават отговор на следните условия:
- Да е български жител, жител на друга страна, членка на Европейския съюз или на друга страна страна по междудържавна конвенция, дълготрайно пребиваващ в страната непознат жител, при получено единодушие или дълготрайно и непрекъснато пребиваващ в страната непознат жител.
- Да не е подложен под забраняване.
- Да не е осъждан за съзнателно закононарушение от общ темперамент без значение от
реабилитацията.
- Да не е лишен от правото да упражнява специалността.
- Да не страда от болести и отклонения, които заплашват живота и здравето на децата и учениците, избрани с Наредба № 4 от 2016 година за болесттите и отклоненията, при които не може да се заема служба на педагогичен експерт.
- Да не му е налагано дисциплинарно наказване „ уволняване “ по член 188, т. 3 от КТ и
трудовото правно отношение да не е било прекратявано на съображение член 330, алинея 2, т. 6 от КТ или на съображение член 328, алинея 1, т. 5 от КТ в едногодишен период преди подаването на документите за състезанието, в случай че уволнението не е анулирано като нелегално по надлежния ред.
-Да има тапия за висше обучение, съответстваща на професионалното направление според Класификатора на областите на висшето обучение и професионалните посоки, която да разрешава на претендента да образува норма на преподавателска работа.
- Да има не по-малко от 5 години училищен трудов стаж.
Изискването на т. 3 не се ползва за лицата, наказани по наказателни каузи, посочени в член 1 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.
Конкурсът ще се организира в три етапа- допускане по документи, писмен изпит-тест за установяване равнището на общите компетентности и главните знания, нужни за заемане на длъжността и изявление.
До присъединяване в състезанието не се позволяват лица, които не са показали всички нужни документи или показаните документи не удостоверяват осъществяването на условията за заемането на длъжността.
Списъкът с недопуснатите до конкурс претенденти ще се разгласява на интернет страницата на РУО – Враца. Недопуснатите до конкурс претенденти ще бъдат известени и документално с изтъкване на основанията за недопускането им.
Списъкът с позволените до конкурс претенденти ще се разгласява на интернет страницата на РУО – Враца. Допуснатите до конкурс претенденти ще бъдат известени документално за датата, часа на започване и мястото за осъществяване на писмения изпит-тест.
Кандидатите следва да разработят три разновидността на тест, които включват по 50 затворени въпроса. Председателят на конкурсната комисия, преди започването на писмения изпит ще запознае претендентите със системата на установяване на резултатите и минималния резултат, при който пробата се смята за сполучливо изискан. След попълване пробата се слага в плик огромен формат, а в плик дребен формат всеки претендент запечатва запълнен формуляр с неговото име.
Председателят на комисията уведомява претендентите за резултатите от теста, като на позволените до изявление претенденти документално се оповестяват датата, мястото и часа на провеждането му.
Интервюто се организира по избран график, като претендентите се подреждат по азбучен ред. Преди началото му ръководителят на конкурсната комисия, среща претендентите със системата за установяване на резултатите.
Комисията ще прави оценка претендентите по следните критерии: университетски компетентности/ първична професионална подготовка, учене през целия живот/, организационни компетентности, ръководство на запаси, отзивчиви компетентности / умения за съставяне на екип и на работа в екип, умения за работа с родители и други заинтригувани страни/, административни компетентности.
Необходими документи за присъединяване в състезанието:
- Заявление до началника на районното ръководство на образованието;
-Декларация по пример за засвидетелствуване на обстоятелствата;
-Документ за идентичност (копие);
-Документ за добито висше обучение, компетентност, учителска дееспособност, професионално квалификационна степен, спомагателна подготовка и други по преценка на претендента (копие/я);
-Документ, удостоверяващ изискуемия училищен стаж – трудова и/или осигурителна брошура или различен документ, удостоверяващ изискуемия трудов стаж (копие/я);
-Карта за прелиминарен медицински обзор (когато са изтекли повече от три месеца от последното преустановяване на трудовото/служебното правно отношение на кандидата);
- Документ, удостоверяващ неналичието на болесттите по член 2 от Наредба № 4 от 2016 година за болесттите и отклоненията, при които не може да се заема служба на педагогичен експерт (оригинал);
При подаването на документите се показват и оригиналите за сравняване.
Копията от показаните документи следва да са ясни и четливи.
Копията от документите, удостоверяващи трудовия стаж, следва да съдържат всички попълнени страници от тях и да са завършени до датата на подаване на документите.
Подаването на заявката и приложенията към него се прави персонално от всеки претендент или посредством прокурист в Регионалното ръководство на образованието – Враца.
На претендентите или на пълномощниците им се дава длъжностна характерност за конкурсната служба.
Документите се подават от 19.04.2018 година до 21.05.2018 година включително в РУО - Враца, адрес: ул. С. Врачански № 6. Лице за контакт: госпожа Мария Вачева – гл. експерт, човешки запаси. Тел.: 0894/38-50-20.
Контрол по осъществяване на заповедта е предоставен на инж. Митонка Червеняшка – шеф на отдел ОМДК в РУО-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР