Със заповед от петък ще се регламентира кои специалности във

...
Със заповед от петък ще се регламентира кои специалности във
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов обеща: Със заповед от петък...

Със заповед от петък ще се регламентира кои специалности във ВУЗ-овете се връщат в присъствена форма на образование и тези действия, които не могат да бъдат в електронна среда.

Примерно за студенти по медицина. Ние ще изготвим лист, който да бъде одобрен. Това съобщи в четвъртък във Велико Търново министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

На въпрос обществените служащи по кое време ще се имунизират, министър Ангелов съобщи:

"Те ще бъдат включени в трета фаза на имунизацията, където ясно е написано че в трета фаза попадат хора от браншове с огромно публично значение.

Преди ден пуснах писмо до всички отраслови министри които работят в служби от сериозната инфраструктура, да кажат кои са искащите да се имунизират. В този лист ще попаднат и чиновници от Социалното подкрепяне. В края на март започва трета фаза, когато дойдат огромно количество ваксини ".

Здравният министър разясни, че учителите и обществените ще бъдат имунизирани най-вече от чиновници на РЗИ. В здравните инспекции ще създадат организацията, може на място или в кабинетите на РЗИ.

"В началото на март ще дойдат доста огромни количества ваксини. Всички от първа и втора фаза, които са пропуснали, ще се имунизират нататък.

Личните лекари ще имунизират тогава, когато съберат искащи от пациентските листи да се имунизират, даден е едномесечен период да се изчистят искащите от четвърта и пета фаза ", разясни министър Ангелов.

Масовото проби за българските учители стартира на 25 януари, ще им вършат антиген проби стартират на 25 януари, няма да има антитела - проби за учители и преподаватели.

Той добави, че сега в България има две ваксини, които са доставени, а информация за тях е качена в мобилното приложение Коронавирус.бг.

"Там има, както късата характерност за имунизациите, по този начин и въпроси и отговори, всички научни изявления за COVID- 19. В България ще има диверсификация на ваксини, с цел да си избират хората ", акцентира проф. Костадин Ангелов.

Той посочи, че е обвързване на българското държавно управление да обезпечи задоволително количество ваксини и да обезпечи диверсификация за всички български жители.

"Ние сме планували да бъдат доставени ваксини в Западните Балкани и източното партньорство, човешкият живот не може да бъде оценен с пари, ваксини ще има за всеки български жител, който желае да се ваксинира”, сподели още Ангелов.

Здравният министър посочи,че в случай че заболеваемостта продължи да пада, откакто бъдат отворени учебните заведения и практическите занятия във ВУЗ-овете и бъдат регистрирани под 120 души болни на 100 000, ще се мисли за още разхлабване на ограниченията.

"Започваме от обучение и опазването на здравето – първо учебните заведения и плановите интервенции ", безапелационен е министър Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР