Със заповед на здравния министър Асена Сербезова са определени лечебните

...
Със заповед на здравния министър Асена Сербезова са определени лечебните
Коментари Харесай

Министър Сербезова издаде заповед за имунизационната кампания срещу Covid-19

Със заповед на здравния министър Асена Сербезова са избрани лечебните заведения и районните здравни инспекции по области, в които да се открият краткотрайни имунизационни пунктове за реализирането на имунизационната акция.

Съгласно заповедта от 27 декември стартира имунизационна акция против Covid-19 на територията на цялата страна.
Асена Сербезова не се тормози да седне на горещия стол на здравен министър
Дори 100 минути нямаме толеранс за справяне с рецесиите. Това съобщи новият здравен министър проф. Асена Сербезова пред БиТиВи.  По...
Прочети повече
В заповедта се показва, че имунизационната акция би трябвало да се провежда на районно равнище от районните здравни инспекции, като имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата, и от преднамерено основани за задачата имунизационни мобилни екипи.

При потребност в тези имунизационни екипи могат да бъдат включени и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ и здравните кабинети в детските градини и учебните заведения или от други лечебни заведения.

Кампанията би трябвало да стартира предпочитано с обгръщане на лица от целевите групи, избрани с етапи I-V на Националния проект за имунизиране против Covid-19 в Република България.

Междувременно стана ясно, че Министерството на здравеопазването и Националният съвет на религиозните общности в България стартират взаимна работа за повишение на осведомеността на обществото за изгодите от имунизацията против Covid-19 измежду популацията, както и за нуждата от продължение на прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения за ограничение разпространяването на вируса у нас.
Асена Сербезова: Ще проучваме успеваемостта на зелените документи
Ще се проучват резултатите от въвеждането на зеления документ, сподели по БНР новият министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезов...
Прочети повече
Това се договориха по време на среща министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова с представители на религиозните общности.

Участниците показаха подготвеност да оказват помощ за реализацията на самодейността, разпространявайки надеждна и на наличен език информация през осведомителните канали и обществените мрежи, употребявани от съответните общности. Представителите на вероизповеданията са на мнение, че на този стадий от пандемията и с оглед публичните настройки основни са напъните в посока връщане доверието към научните достижения в медицината и имунизациите.

" Много държа до жителите да доближат точните послания, да разбираем на всеки какви са рисковете от заразяването с вируса и какви са изгодите от имунизацията. Ще търсим доверие и няма да заложим на боравенето със страховете на хората. Ще съм признателна да се обърнете към религиозните общности, апелирайки към религия в науката и спазването на противоепидемични ограничения, изключително по време на идните празници “, уточни здравният министър. По думите ѝ статистиката ясно демонстрира, че над 80% от признатите в лечебни заведения пациенти с Covid-19 са неимунизирани, а броят на приетите в болница неимунизирани в интензивните отделения надминава 90% ", означи проф. Сербезова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР