Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова

...
Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова
Коментари Харесай

Мерките в туристическите обекти ще бъдат по единни правила

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се вкарват единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в туристическите обекти във връзка идния летен сезон 2021 година Целта е всички туристически места да вкарат идентични практики, с които да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация, съобщи БГНЕС.
Мерките за летния туристически сезон 2021 са съобразени с противоепидемичните ограничения, в това число и краткотрайните противоепидемични ограничения, по заповедите на министъра на опазването на здравето и са наложителни за използване от всички лица извършващи, които са обекти с публично предопределение по смисъла на Закона за здравето, търговски обекти или други обекти.
 Липса на път отблъсква туристи край кукленското село Яврово Липса на път отблъсква туристи край кукленското село Яврово
Път, или по-точно липса на подобен, отблъсква туристи край село Яврово, община Куклен. Само камъни, пясък, трошляк и на места асфалт са оста...
През летния туристически сезон 2021 се съблюдават и Указания за действие на местата за настаняване (МН) и заведенията за хранене и развлечения (ЗХР), прилежащи към тях или независими в изискванията на COVID-19, на Министерство на туризма, които са съобразени с напътствията и рекомендациите на Световната здравна организация (СЗО), Европейския център за предварителна защита и надзор на болестите и Съобщение на Комисията COVID-19.
Мерките е наложително да се съблюдават при провеждането на всички типове туризъм: морски, планински, културен, здравен (балнео, СПА, уелнес, медицински), селски, винен, еко, конгресен, детски и юношески, авантюристичен, състезателен, ловджийски, голф и различен туризъм.
Пакетът е координиран с Министерството на здравеопазването и е оповестен на уеб страницата на Министерството на туризма. При нужда ограниченията ще бъдат променяни или допълвани според от епидемиологичната конюнктура.
Мерките обгръщат и в заведенията за хранене и развлечения, прилежащи към тях или независими, както и процедурите при положение на подозрение за коронавирусна зараза при посетител в място за настаняване и редът за трансфер на туристи и при проведени туристически пакети с автобусен транспорт. Правилата контролират и използването на охраняеми морски плажове, където би трябвало да бъде спазвана физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред обособените плажуващи. В свободните плажни зони на всеки 20 кв. м се позволява разполагането на 2 лица или до броя на членовете на едно семейство. Един чадър е възможно да се употребява до 2-ма души или до броя на членовете на едно семейство. При платените зони на всеки 20 кв. м се позволява слагане на 1 брой чадър, т.е. през най-малко 8 м, като на един чадър е възможно да се употребява до 2-ма души или до броя на членовете на едно семейство.
 Летният туристически сезон у нас започва на 1 май Летният туристически сезон у нас започва на 1 май
Летният туристическия сезон в България ще стартира на 1 май. Ранната дата цели да обхване и почивните дни към Великден или майските прочие..
Изготвените от нас правила влизат от 1 май, като до тогава туристическият бизнес би трябвало да вкара всички тези новости, съобщи вицепремиерът Марияна Николова. Съвместно с Министерството на здравеопазването сме подали и планираме предпочитано имунизиране на всички заети в бранша, добави тя. По думите ѝ все още от почти 150 хиляди работещи в бранш туризъм – 82 хиляди са декларирали, че желаят да бъдат имунизирани.
Пълния пакет от ограничения може да намерите на следния адрес:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР