Със заповед на спортния министър Красен Кралев се разрешават състезания

...
Със заповед на спортния министър Красен Кралев се разрешават състезания
Коментари Харесай

Владо Николов: Първо трябва да се изиграят двубоите на старшата възраст, останалите по-късно

Със заповед на спортния министър Красен Кралев се позволяват надпревари на закрито в груповите спортове от 15 юни, като това включва и подрастващите. След насилственото преустановяване на шампионатите при мъжете и дамите, от БФВолейбол оповестиха, че при децата шампионатите ще бъдат доизиграни, когато обстановката разрешава, като може да се отиде на септември и октомври, в случай че е нужно.

Ето какво сподели президентът на ВК Левски София Владо Николов за BGvolleyball.com по тематиката с децата:

„ Смятам, че шампионатите за старша възраст (юноши и девойки до 19 години) би трябвало да бъдат изиграни най-рано от другите възрасти. Останалите – по-малките, могат да играят и наесен. Това е по този начин, тъй като при дребните възрасти доста от децата въобще не са упражнявали – на едни родителите не ги пускат, други като прекадетите имаха матури. “

„ Така че старшата е най-належаща, а и има много състезатели, които сменят клубната си принадлежност и отиват в мъжки тимове в други клубове. Ще има разискване по кое време е най-удачно да се доизиграят тези шампионати. Който от клубовете не желае - да не взе участие. И аз не желая да има ковид, само че това е ситуацията. Като се взимат решения, те ще бъдат за всички.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР