Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са назначени двама

...
Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са назначени двама
Коментари Харесай

Благоевградчанинът Давид Сукалински стана зам. министър на икономиката и индустрията

Със заповед на служебния министър председател Димитър Главчев са назначени двама заместник-министри в две министерства.

Благоевградчанинът Давид Сукалински заема длъжността в Министерството на стопанската система и промишлеността . Той е магистър по право от Югозападен университет „ Неофит Рилски “, има също магистърска степен по финанси от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и по история от Нов български университет. Защитил е дисертационен труд за докторска степен по углавен развой в Югозападен университет „ Неофит Рилски ”. Преподавател по „ Наказателелно-процесуално право “ и „ Данъчни нарушавания и санкции “ в същия университет сред 2010 година - 2023 година

В интервала 2015 година – 2021 година е бил заместник-председател на Патентно ведомство на Република България. От 2016 година до 2021 година Сукалински е член на Съвета по европейски въпроси и началник на Работна група „ Закрила на интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност ”. Бил е административен шеф на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД. От 2008 година до 2015 година е юрист в Адвокатска гилдия – Благоевград, а от юли 2023 година досега е арбитър в Районен съд Разлог.

Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните. От тази позиция са освободени Александър Йоцев и Георги Тошев. Капитанов е бил заместител изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “. В интервала сред 2017 година и 2020 година е заместител ръководител на съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “, а преди този момент е бил ръководител на съвета на шефовете и член на съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “. Работил е в Министерството на земеделието и храните и в Министерството на финансите. Магистър е по „ Икономика и ръководство на промишлеността “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР