Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Премиерът уволни зам.-министъра на енергетиката, номиниран в проектокабинета на ИТН

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Александър Николов, оповестиха от пресслужбата на служебното държавно управление.

От ведомството не прецизират каква е повода за решението. Единственото, което е несъмнено, е че Николов бе номиниран във втория проектокабинет на " ИТН " за министър на енергетиката.

Източници от Министерството на енергетиката описаха, че през днешния ден през целия ден се е говорело, че той ще напусне поста и че даже си е взел сбогом със свои сътрудници, заяви " 24 часа ".

Една от вероятните аргументи била, че не е уведомил премиера за номинацията си за министър в кабинета на партията на Слави Трифонов. Твърди се обаче, че се е намесил и в газови разногласия.

В биографията на към този момент някогашния зам.-министър, която към момента е оповестена на уеб страницата на министерството, написа:

Александър Николов е роден на 2 декември 1982 година

Притежава дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера.

Владее британски език.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР