Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

За да успокоят протестиращите, уволниха зам.-министър на земеделието

Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също по този начин директорa на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, директорa на Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Днес пред Министерски съвет стачкуваха животновъди от цялата страна. Дори се стигна до конфликти и напрежение. Група момчета пробваха със мощ да влязат в постройката на държавното управление с обяснението, че желаят да беседват персонално с премиера Бойко Борисов.

Протестиращите фермери от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация в началото се събраха под прозорците на Министерския съвет, с цел да изискат оставката на държавното управление, на министъра на земеделието Румен Порожанов, както и на всички дирекции в министерството, свързани със бранш „ Животновъдство “. Техните претенции са и за повече пари за бранша, и за смяна на политиката, водена към тях досега. На митинга пристигнаха и депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, както и водачът им Корнелия Нинова, която също поддържа митинга и съобщи, че е належащо да се промени държавната политика в бранш „ Земеделие “.

По-рано земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че над 100 животни са изнесени от Странджанско и това основава действителна заплаха от разпространяване на чумата по дребните преживни животни и на други места в страната. Министърът сподели още, че към този момент са изплатени компенсациите в селата Воден и Кости на земеделските производители и на тези стопани, които не са регистрирани като производители. Той акцентира, че размерът на компенсациите са повече от положителни и те ще стигнат освен за закупуване на животно, а ще покрие и спомагателни разноски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР