Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните

Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните ...

Красимир Ципов е освободен от поста зам.-министър на вътрешните работи.Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните работи е освободен Красимир Ципов. Той ще положи клетва като народен представител от ГЕРБ, след като Централната избирателна комисия вече го обяви за депутат миналата седмица.

Ципов е следващият в листата на управляващата партия след Снежана Дукова, която почина след дълго боледуване. Той е юрист по образование и народен представител още от първия мандат на Борисовата формация. На последните избори обаче не влезе в Народното събрание и стана зам.-министър на вътрешните работи. Заемаше същата длъжност и когато вътрешен министър бе Румяна Бъчварова.

Още от сформирането на сегашното Народно събрание и управляващи, и опозиция признават, че юристите сред депутатите са изключително малко. Преди три месеца един от тях – Данаил Кирилов, който оглавяваше правната комисия и често предлагаше противоречиви законодателни промени в качеството си на депутат от ГЕРБ, напусна парламента, за да стане правосъден министър на мястото на Цецка Цачева, подала оставка заради "Апартаментгейт".

 

Източник: banker.bg