Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж.

...
Със заповед на председателя на
Управителния съвет на Агенция Пътна
инфраструктура“ инж.
Коментари Харесай

АПИ: В края на седмицата се очаква застудяване. Шофьорите да сменят летните гуми със зимни

Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов от 13 ноември, се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. АПИ приканва водачите, ако досега не са сменили летните гуми на автомобилите си със зимни да го създадат, тъй като в края на седмицата се очаква застудяване и по високопланинските райони е допустимо дъждове да преминат в сняг.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктуве са осигурени нужните количества сол, пясък, луга и химическти субстанции.

На шефовете на 27-те регионални пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по региони и със завишено внимание да подхващат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е водачите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват разпоредбите за придвижване, необходимата отдалеченост и да не предприемат внезапни маневри.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР