Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна

...
Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна
Коментари Харесай

Сменете летните гуми! Очаква се застудяване

Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов от на следващия ден - 13 ноември, се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

АПИ приканва водачите, в случай че до момента не са сменили летните гуми на колите си със зимни, да го създадат, защото в края на седмицата се чака захлаждане и по високопланинските региони е допустимо дъждове да преминат в сняг.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктуве са обезпечени нужните количества сол, пясък, луга и химическти субстанции.

На шефовете на 27-те регионални пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е водачите да карат деликатно със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР