Със заповед на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов експерти

...
Със заповед на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов експерти
Коментари Харесай

КЕВР започва проверка на готовността на трите електроразпределенителни дружества за зимния сезон

Със заповед на ръководителя на КЕВР доцент Иван Иванов специалисти на енергийния регулатор стартират инспекция на готовността на трите електроразпределителни сдружения за идния зимен сезон – „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, "Електроразпределение Юг " ЕАД и „ Електроразпределение Север “ АД.

Това оповестиха от пресцентъра на Регулатора. Проверката е на съображение пълномощията на КЕВР според Закона за енергетиката и е част от одобрения график за осъществяване на планови инспекции през 2019 година по отношение на осъществяването на лицензионните отговорности на енергийните сдружения в бранш „ Електроенергетика “. Плановите инспекции на трите електроразпределителни сдружения започват на 3.10.2109 година по одобрен график. Инспекциите включват инспекция на място на положението на оборудванията в регионите, откъдето от време на време постъпват сигнали и тъжби на консуматори за влошено качество на електрическата сила.

От сдруженията е изтънчено в период до 25.10 т.г. да дават в регулатора цялостна информация за постъпилите при тях тъжби за качеството на доставяната електрическа енергия за интервала 1 януари 2018 г - 30 септември 2019 година Данните би трябвало да включват разбор на подхванатите от сдруженията ограничения по тези тъжби, както и постигнатите резултати. Експертите на КЕВР ще ревизират и доколко сдруженията - лицензианти са изпълнили дадените им от регулатора наложителни инструкции по жалбите, свързани с качеството на електрическата сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР