Със заповед на областния управител на Стара Загора Гергана Микова,

...
Със заповед на областния управител на Стара Загора Гергана Микова,
Коментари Харесай

От полунощ - вечерен час в Стара Загора и цялата област

Със заповед на регионалния шеф на Стара Загора Гергана Микова, от среднощ влиза в действие въвеждане на вечерен час, който ще важи на територията на града и в цялата област. Никой няма да има право да излиза от 21.00 ч. до 5.00 ч., гласи разпореждането, издадено по рекомендация на  Областния спешен щаб.

Очаква се още до края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров да издаде заповед, с която се не разрешава събирането на двама възрастни на едно място.

" В момента следим хора, които се събират и си приказват. На никой не му е прелестно, само че такива са разпоредбите. Няма по какъв начин да се оправим по различен метод, би трябвало да пазим себе си и близките. Постоянно се разгласяват фотоси от парковете. Явно хората не са разбрали, че е неразрешено ", разяснява Живко Тодоров.

Ще бъде прекратена и практиката за циркулиране на паркове и градинки под предлог, че се прави за разхождане на кучета. Кучешките градинки също ще бъдат затворени, като ще се дефинират нови места за разхождане на домашни любимци. 

Освен това ще бъдат затворени всички магазини с изключение на аптеките и комерсиалните обекти за хранителни стокив Стара Загора.

Затягането на ограниченията идва, откакто вписване на пациент с ковид от Стара Загора и слагането под карантина на Клиниката по ендокринология в Университетската болница. 15 лекари, медицински сестри и санитари от клиниката се изследват за ковид и по-късно ще бъдат изпратени по домовете. В клиниката остават  приетите по-рано трима пациенти, на които също се вършат проби.

Пациентът с ковид е бил признат в клиниката с тежки недоволства от диабет. Установено е при прегледа, че има и двустранна пневмония, която е задействала и други съпътстващи болести. Според шефа на клиниката проф. Йовчо Йовчев пациентът е с повредено положение.

Мъжът е гражданин на крайния градски квартал " Зора ", а до болничното заведение е бил закаран от сина си.

След определяне на диагнозата пациентът е бил настанен в клиниката по инфекциозни и заразни заболявания. Към момента не е интубиран.

В Клиниката по ендокринология има още един пациентс ковид. Той е на 61години и е от Казанлък. Неговото положение е положително, следва при два негативни теста да края на седмицата да бъде изписан.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР