Със заповед на министъра на земеделиетo, храните и горите е

...
Със заповед на министъра на земеделиетo, храните и горите е
Коментари Харесай

Фермери получават отстъпка от акциза на газьола

Със заповед на министъра на земеделиетo, храните и горите е избрана отстъпка в размер на 0,38 лева от цената на акциза за литър закупен газьол през 2017 година по схемата „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско производство”, оповестиха от МЗХГ.

До края на 2018 година ще бъдат изплатени близо 73 млн. лева, а останалата част от средствата ще бъдат изплатени при започване на 2019 година

Това е третата акция, в която процесът по кандидатстване за държавната помощ е омекотен и заявките се подават дружно с списък и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година.

Отпадна задължението за водене на дневник. Максималното количество гориво, което предстои на подкрепяне се дефинира въз основата на методика с разходни правила.

След приема на документи Националната организация за приходите прави инспекции на фактурите. Помощта се изплаща на земеделските стопани непосредствено, а не както преди този момент под формата на ваучери за гориво.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР