Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов беше

...
Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов беше
Коментари Харесай

Защо на "София Оупън" ще има публика?

Със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов беше спрян достъпът на аудитория на стадионите и в залите по време на групови и самостоятелни спортни мероприятия у нас. Мярката беше подхваната след покачването на броя на инфектирани с ковид и има краен период - до 12 ноември.

В документа на Министерство на здравеопазването от 27 октомври категорично се загатва, че тези ограничавания няма да важат по време на тенис шампионата " София Оупън ", който ще се организира у нас от 7 до 14 ноември.

Според здравните управляващи, по време на конкуренцията ще бъдат спазвани прецизно всички ограничения, а вероятността за заразяване ще е минимална.

" На " София Оупън " ограниченията са толкоз жестоки, толкоз ясно написани, че рискът от заразяване е най-малък. Това е събитие, което приготвяме от ужасно дълго време и сме в непрекъсната връзка с уредниците, тъй че да няма риск нито за аудитория, нито за състезатели. Те, в случай че се усещаха несигурни, нямаше да дойдат да вземат участие ", съобщи в предаването " Тази заран " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Организаторите на събитието побързаха да споделят какви ограничения ще подхващат. Всички гости са задължени да носят маски, до момента в който са на трибуните или в коридорите на " Арена Армеец ", както и да съблюдават отдалеченост от най-малко 2 м.

На входа на залата на всеки клиент ще му бъде измерена температурата. Феновете ще имат разполагаем и дезинфектанти.

Около корта тенис феновете ще бъдат ситуирани през две седалки.

Снимка: Lap.bg

Що се отнася до самите тенисисти, те ще следват ограниченията, предписани от АТР, по които се организират и другите шампионати по света сега. Всички звезди ще бъдат изолирани, а нарушаването на разпоредбите ще води до финансови санкции.

" София Оупън " ще се организира за пети път у нас. Участие сега са удостоверили 7 тенисисти от топ 20, като уредниците чакат отговор и от Григор Димитров.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР