Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай

...
Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай
Коментари Харесай

Агенцията по геодезия, картография и кадастър има нов директор

Със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков от 20 юни т.г. за изпълнителен шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е назначена Виолета Коритарова.

Досегашният изпълнителен шеф инж. Михаил Киров продължава работа в Службата по геодезия, картография и кадастър като шеф в Ловеч.

Виолета Коритарова е специалист с опит в региона на геодезията и геоинформационните системи, капиталовото обмисляне, поземлените парцели и регистри. Тя е дълготраен чиновник на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като преди този момент е работила в Министерството на земеделието и горите и в Министерството на образованието и науката.

Новият изпълнителен шеф на организацията е магистър по Геодезия, фотограметрия и картография от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има редица професионални квалификации в Нидерландия, Австрия и Германия.

Най-важна задача в работата на Виолета Коритарова ще бъде възстановяване на обслужването на клиентите на организацията, с цел да може опашките в офисите да намалеят доста.

За реализиране на по-голяма успеваемост и резултатност на административното обслужване с кадастрална информация в къс период ще бъде прегледана опцията да се даде право на геодезистите, които са правоспособни лица по смисъла на наредбите на Закона за кадастъра и имотния указател, да могат да издават скици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР