Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 13

...
Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 13
Коментари Харесай

Личният състав на Министерството на отбраната и Българската армия изпълнява задълженията си в условията на въведените противоепидемични мерки

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов от 13 март 2020 година е основан ред за осъществяване на конституционните отговорности на Въоръжените сили в изискванията на въведени противоепидемични ограничения.
Във военните формирования се организират всички действия, свързани с бойната и мобилизационна подготвеност. Продължава носенето на дежурство във Въоръжените сили според Устава за войсковата работа. Поддържат се в подготвеност силите, избрани за увеличаване на защитата на държавната граница, както и за взаимни дейности с органите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на тероризма, при положение на нужда. Поддържат се в подготвеност и профилираните военни екипи за осъществяване на задания по третата задача на въоръжените сили в помощ на популацията.
Войсковият живот във военните формирования и работата на структурите на директно послушание на министъра на защитата са проведени в сходство с напътствията на началника на Военномедицинска академия и основен доктор на Въоръжените сили по отношение на въвеждане на противоепидемични ограничения за недопускане на разпространяването на COVID-19 измежду персоналния състав. Въведени са практики за стерилизация на работните пространства за запазване на здравето на персоналния състав.
Предвид въведените противоепидемични ограничения за недопускане на разпространяването на новия ковид е неразрешено влизането на външни лица в постройките на Министерството на защитата на улици „ Дякон Игнатий “, „ Иван Вазов “ и бул. „ Тотлебен “ в София. Приемната на Министерството на защитата е затворена за гости. Гражданите могат да декларират административни услуги по реда, указан в графа „ Административно обслужване “ в формалната интернет страница на Министерството на защитата или посредством портала за даване на електронни услуги на адрес http://elservices.mod.bg:88/
Източник: www.mod.bg
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 17 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР