Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е прекратена

...
Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е прекратена
Коментари Харесай

Военото министерство спря скандалния си търг за бетониране на плаж Градина

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов е прекъсната процедурата за осъществяване на търга за продажба на поземления парцел с идентификатор № 67800.1.187 с повърхност 19,847 дка, който се намира в гр. Созопол, околност „ Герени “, община Созопол, област Бургас, оповестяват от ведомството.
Това се случва броени дни откакто екоорганизации реагираха извънредно остро против проектите за продажба на парцела в непосредствена непосредственост до плажа, в който попадат и предпазени дюни. Омбудсманът Мая Манолова също излезе с рекомендация, че търгът би трябвало да бъде преустановен.

Според нея става дума за предпазена територия, на която природата е непокътната в своя достоверен тип.

" Според нашата инспекция и данните на Специализираната карта на морските плажове и на пясъчните дюни този парцел попада в обсега на Централен морски плаж " Градина " и част от него попада в пясъчните дюни ", разясни омбудсманът.

Тя сподели още, че Министерството на защитата би трябвало да спре търга, плануван за 4 септември.

" Настояваме за изясняване на статута на парцела, тъй като той е разгласен като частна общинска благосъстоятелност, само че може да се окаже, че е обществена общинска благосъстоятелност. Конституцията е безапелационна, че сходни парцели не би трябвало да се разпродават ", безапелационна бе Манолова.

В днешното известието на МО обаче се твърди, че решението било взето въз основа на завършила инспекция, разпоредена от Каракачанов.

По банков път ще бъдат възобновени сумите на участниците за закупени тръжни бумаги и импортирани депозити за присъединяване в търга, прецизират от военното министерство.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР