Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен

...
Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за войници

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов е разгласен конкурс за заемане на 16 войнишки длъжности във военните формирования на Съвместното командване на специфичните интервенции в гарнизон Пловдив. В него могат да вземат участие български жители, приключили междинни или висши учебни заведения в страната или в чужбина. Кандидатите би трябвало да подадат до 20 януари 2021 година документално заявление за присъединяване в състезанието до командира на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) посредством структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) в страната.

Във военно формирование 48 650 – Пловдив са оповестени 7 вакантни длъжности за автомонтьор, сапьор, санитар и младши оператори по специфични интервенции. По две са вакантните длъжности, оповестени във военните формирования 54 120, 56 100 и 56 110 в Пловдив. Те са за радиотелеграфист, радиооператор, химик-дегазатор, младши оператори по специфични интервенции и водачи. Три са оповестените длъжности за военно формирование 56 120 – Пловдив. Те са за служащ в кухня, водач и пожарникар. Освен приключено приблизително обучение, за множеството длъжности претендентите би трябвало да имат и авиомедицинска валидност за осъществяване на парашутни скокове.

Конкурсът ще се организира в интервала 9 – 10 февруари 2021 година и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща просвета и събеседване с претендента. Изпитът по физическа подготовка ще се организира посредством установяване на качествата на претендентите за мощ (лицеви опори и коремни преси), експедитивност (бягане совалка 10х10 м) и устойчивост (крос 1000 м). Тестът за обща просвета включва 100 въпроса, като за всеки верен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за осъществяване на теста е с дълготрайност до 60 минути.

Кандидатите за бойци, спечелили състезанието, се одобряват на военна работа, в случай че към датата на сключването на контракта не са навършили 40 (44) години.

Изискванията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, нужните документи и критериите за асортимент са посочени в обявата, оповестена на 24 ноември 2020 година в интернет страницата на Министерството на защитата, рубрики „ Документи “ - „ Обяви и състезания “.

Кандидатите за присъединяване в състезанието могат да получат спомагателна информация с изключение на на телефоните, посочени в обявата, и на телефона на националната акция „ Бъди боец “: 0700 20 407.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР