Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за

...
Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за
Коментари Харесай

Обявен е конкурс за 100 вакантни длъжности за матроси

Със заповед на министъра на защитата е разгласен конкурс за попълване на 100 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Могат да аплайват лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения, в страната и в чужбина.

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна, Бургас, Сенокос (община Балчик), Приселци (община Аврен). Търсят се боцмани, радиотелеграфисти, радиометристи, механици, електромеханици, машинисти, водолаз, водачи и други

Сред условията към претендентите са да имат българско поданство, най-малко приключено приблизително обучение, да са годни за военна работа, да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент и други За длъжностите на избавителен транспортен съд, фрегата, ракетен катер, учебно-спомагателен транспортен съд, базов миночистач и други се изисква претендентът да покрива медицинските стандарти за валидност за плавателна работа на надводни кораби.

До 27 март 2020 година претендентите би трябвало да подадат персонално документално заявление и всички нужни документи до командира на Военноморските сили посредством структурите на Централното военно окръжие по непрекъснат адрес. Конкурсът ще се организира по график от 12 до 14 май 2020 година Той включва тест за обща просвета, изпит за установяване на физическата валидност и събеседване.

Тестът за обща просвета обгръща 80 въпроса от 4 области (български език и литература; математика и логика; история; информатика) и се организира за 60 минути.

Изпитът по физическа подготовка включва осъществяване на брой коремни преси и лицеви опори за 90 секунди, бягане совалка 10х10 метра и крос 1000 метра. За някои от длъжностите претендентите извършват още и набиране и плуване и плуване под вода за време.

Информация за всички оповестени вакантни длъжности във Военноморските сили, изискванията и периодите за кандидатстване може да се намерят в интернет страницата на Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР