Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от

...
Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от
Коментари Харесай

Проверяват малки селища за прекъсванията на тока

Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова специалисти от Министерството на енергетиката ще извършат изключителни инспекции на оборудванията, благосъстоятелност на „ ЧЕЗ систематизиране България “ АД, на територията на общините Враца, Мездра и Роман, оповестяват от ведомството на Петкова.

Това са най-засегнатите обитаеми места, останали без електрозахранване в резултат на усложнената метеорологична конюнктура през последните дни. Към 12 часа на 10 февруари 2020 година с отчасти спиране на електрозахранването са осем обитаеми места от общините Мездра и Роман.

Екипи на ЧЕЗ не престават работа за цялостно премахване на повредите, като поеха ангажимент за цялостно възобновяване на електрозахранването в региона до 24 часа.

Днес в регионалната администрация на град Враца бе извършена координационна среща с присъединяване на специалисти на Министерството на енергетиката, на "Електроенергийния систематичен оператор " ЕАД, на ЧЕЗ и на кметове и представители на общините от региона.

Координирано с Министерството на енергетиката, екипи от „ Електроенергийния систематичен оператор “ ЕАД се включиха в отстраняването на повредите. Възстановени скъсани проводници на 32 места, възобновени са 3 счупени стълба, сменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

Към 8.00 часа на територията на "Електроразпределение ЮГ " ЕАД, "Електроразпределение Север " АД няма обитаеми места с прекратено електрозахранване. Преносната мрежа, благосъстоятелност на „ Електроенергийния систематичен оператор “ ЕАД, работи обикновено и без повреди. Към 13 часа през днешния ден товарът на електроенергийната система е 5424 мегавата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР