Със заповед на министър-председателя Кирил Петков в сградата на Министерския

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков в сградата на Министерския
Коментари Харесай

Официално: В Министерски съвет се влиза само със зелен сертификат

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков в постройката на Министерския съвет от тази седмица се влиза единствено със зелен документ. Заповедта е подписана през декември 2021 година и влиза в действие след двумесечен предварителен интервал. Администрацията на Министерския съвет работи в нормалния си темп предвид на извънредно високия брой чиновници, които имат зелен документ - близо 90%, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В постройката на Министерския съвет се позволяват единствено лица, които са имунизирани или преболедували COVID-19, удостоверено с годни документи за имунизация, или за преболедуване, удостоверено посредством годен документ или уверение за съществуване на антитела против SARS-CoV-2. Допускат се също лица, които показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта проучване по метода на полимеразна верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест, осъществен до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено посредством годен документ.
 В постройките на Народно събрание и МОН ще се влиза със
В постройките на Народно събрание и МОН ще се влиза със " зелен документ " от през днешния ден

Тези, които нямат, ще работят отдалечено

От Министерски съвет прецизират, че годен документ за имунизация, годен документ за преболедуване и годен документ за проучване са документите по смисъла на т. II от Заповед РД-01-973 от 26 ноември 2021 година на министъра на опазването на здравето.

Посочените условия за достъп до постройката на Министерския съвет не важат за представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и чиновниците на съда, както и по отношение на жители, куриери и други лица, подаващи документи, тъжби и сигнали посредством приемната на администрацията. Изключение се прави и за лицата под 18-годишна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР