Със заповед на министър-председателя Кирил Петков Невена Цанкова е назначена

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков Невена Цанкова е назначена
Коментари Харесай

Нов зам.-министър на здравеопазването на мястото на пловдивски кадър

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков Невена Цанкова е назначена за заместник-министър на опазването на здравето. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Цанкова има магистратури по макроикономика и финансов мениджмънт. Притежава дълготраен опит в частния бранш и в ръководенето на планове. Била е консултант на министъра на опазването на здравето. Досега е била член на Съвета на шефовете и управител администрация и публични поръчки във водеща фармацевтична компания.

Цанкова ще заеме овакантения пост на доцент Георги Йорданов. Йорданов е кадър на Българска социалистическа партия. Бивш общински консултант, а по-късно и народен представител. Той ръководеше МБАЛ " Свети Мина " в Пловдив, както и някогашната Окръжна болница. При държавното управление на Жан Виденов Йорданов бе отпред на тогавашния Регионален център по опазване на здравето. Той бе стартиран да заема значими ресори в Министерството на здравеопазването. Въпреки че е стоматолог, бе назначен отпред на така наречен пандемичен комитет за битка с COVID-19. Отговаряше за дирекциите: „ Бюджет и финанси “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “. В неговия сектор влизаха и дейностите, свързани с осъществяването на националните здравни стратегии и профилираните донорски стратегии. Доц. Йорданов бе освободен от поста си като зам.-министър в средата на март.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР