Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на
Коментари Харесай

Борисов смени арестувания Живков със Славея Стоянова

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова. Това излиза наяве от публично известие на правителствената осведомителна работа. Този ход на премиера идва четири дни след ареста на Живков, упрекнат от прокуратурата за присъединяване в незаконна група, обвързвана с бизнеса с отпадъци.

Борисов даде да се разбере още в неделя, че ще има промяна. Тогава той сам напомни, че Живков е освен част от ГЕРБ, само че е и от квотата на партията в министерството. " Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да пристигна с предложение за нов зам. министър с сектор " Отпадъци ", сподели министър председателят и разгласи, че всеки би трябвало да се сърди самичък на себе си. После обясни, че зам.-министрите се сменят с негова заповед и най-после патетично натърти: " Няма благосклонност към никого, особено в ГЕРБ не може да ни упрекнете. "

Освободеното място на зам.-министър на екологията заема Славея Стоянова, която е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. От 2015 г. до момента Стоянова заема длъжността шеф на дирекция „ Управление на отпадъците и запазване на почвите “ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била основен специалист в същата дирекция. 

Бившата изпълнителка директорка на ОЦК Славея Стоянова стартира работа в Министерство на околната среда и водите, написа през 2015 година Арда нюз. Стоянова е била назначена за началник на Дирекция „ Управление на отпадъците “ след извършен конкурс. Новината е съобщила персонално тогавашната министърката  на околната среда и водите Ивелина Василева на съвещание на отрасловата парламентарна комисия. Изданието напомня, че през 2013 г. Стоянова не е могла да се пребори за шефското място в екоинспекцията в Хасково.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР