Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени още

...
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени още
Коментари Харесай

Денков назначи харвардски възпитаник за заместник на Асен Василев

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени още двама заместник-министри през днешния ден. Едната позиция е в Министерството на финансите, където първи заместител на Асен Василев ще бъде Георги Клисурски. Той е магистър „ Публична администрация “ от Харвардския университет в Съединени американски щати, има и магистърска степен „ Бизнес администрация “ (MBA) и компетентност финанси от бизнес учебното заведение Уортън в Университета на Пенсилвания.

По време на кабинета „ Петков “ той беше консултант на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев, а в този момент ще е негов заместител. Това е следващият " остарял " кадър, който е бил част от екипа на Василев по времето на кабинета " Петков ". Вчера, в първия ден на своето престояване в министерството, Асен Василев върна Румен Спецов в Национална агенция за приходите и Павел Тонев в Агенция " Митници ".

В късата биографична информация от Министерския съвет се показва, че Георги Клисурски има опит като икономист съветник в областта на сливането и придобиването на компании, в сходство с правото на конкуренцията в Европейския съюз и Съединени американски щати. Работил е като управител в световната финансова платформа за онлайн заплащания PayPal. От август 2022 година до март 2023 година е ръководител на Съвета на шефовете на „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД – държавното сдружение, основано от кабинета " Петков " да оперира полетите за незабавна помощ по въздух с хеликоптер. Служебното държавно управление закри компанията с претекста, че не е нужна.

Клисурски е и партиен член на " Продължаваме промяната ".

Премиерът Николай Денков назначи и един заместник-министър на защитата – Атанас Запрянов. Той е на тази служба за трети път, като на същия пост е бил в две държавни управления на ГЕРБ – от юли 2016 година до януари 2017 година и от май 2017 година до април 2021 година В предишното е заемал разнообразни командни и щабни длъжности в Свързочни войски на Българската войска. Бил е шеф на Военна академия „ Г. С. Раковски ”, заместник-началник на Генералния щаб на Българската войска по ресурсите и Представител на Началника на Генерален щаб на БА във военните комитети на НАТО и Европейски Съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР