Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова се

...
Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова се
Коментари Харесай

Фандъкова се забранява паркирането на автобуси пред"Св. Александър Невски".

Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова се не разрешава паркирането на рейсове пред храм-паметника " Св. Александър Невски ". Това заяви общинският консултант инж. Симеон Славчев.

Според Славчев възбраната за паркиране е показна за това, че когато напъните на жителите и институциите се обединят, проблемите могат да се решат.

" Решаването на казуса с автогарата пред храм-паметника " Св. Александър Невски " потвърждава, че когато обединят старания гражданското общество, гражданските организации, институциите в лицето на Столичния общински съвет и Столичната община, даден проблем доста бързо и елементарно може да бъде решен ", изясни още Славчев.

Припомняме, в края на месец юли общинският консултант се ангажира да реши казуса с автогарата пред храм-паметника. Още тогава Славчев уточни, че неговото неодобрение е било подбудено от стотици сигнали на столичани, които изразили в обществените мрежи възмущението си от основаната противозаконна автогара в центъра на града.

Относно казуса Славчев направи и анкета измежду столичани. Анкетата сподели, че над 83% от столичани желаят да се отстрани противозаконната автогара пред църквата.

По този мотив news.bg също публикува анкета, в която попита читателите си дали паркирането на рейсове към храм-паметника " Св. Александър Невски " би трябвало да се забрани. Към 12 декември 2017 година 80.1% от читателите на news.bg считат, че паркирането на площада пред храм-паметника би трябвало да се прекрати. Според 11.3% от интервюираните няма потребност от такава възбрана, тъй като туристите носят пари, а съгласно 7.2% би трябвало единствено да се понижи броят на местата за рейсове на емблематичния площад в центъра на София. 1.5% показват, че нямат мнение по въпроса.

След ясното неодобрение по въпроса общинският консултант насочи и запитване към кмета на София Йорданка Фандъкова, която се ангажира да издаде заповед за унищожаване на автогарата пред един от знаците на столицата.

На 31 октомври стана ясно, че Столична община въпреки всичко ще забрани прекъсването на рейсове пред храм-паметника " Св. Александър Невски ". Тогава Фандъкова изясни, че след тъкмо 2 седмици (бел. ред. до 14 ноември) рейсовете към този момент няма да стопират пред паметника. Стана ясно и че рейсовете единствено ще могат да оставят туристите на площада, а по-късно ще би трябвало да паркират на остарялата столична автогара, където към края на месец октомври бяха стартирани дейности по построяването на стоянка за автобусите. " Удовлетворен съм, че успяхме да потвърдим, че този модел работи и ще не преставам и отсега нататък да го натрапвам и ползвам. Чрез разговор, търсене на решения, консенсус и сливане на старания сред жители и институции, ще работя за решаването и на всеки различен проблем на София. Поздравявам столичани със извоюваната борба и идея! Съединението прави силата! ", добави Славчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР