Със заповед на кмета на Асеновград бедственото положение е обявено

...
Със заповед на кмета на Асеновград бедственото положение е обявено
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е обявено в община Асеновград

Със заповед на кмета на Асеновград бедственото състояние е оповестено в 17.00   часа на 4 юни и ще продължи до 11 юни .

Ситуацията към този момент е овладяна, разказват се вредите “, сподели зам.-кметът инж. Петър Бояджиев. Най-големи са провалите по улица „ Конушка “, която сега е затворена за придвижване на коли.

По думите на зам.-кмета улицата е за главен ремонт, защото е отнесена пътната настилка. Подобно е ситуацията и по улица „ Рожен “.  Има доста провали и в село Тополово, както и в кварталите Долни Воден и Горни Воден, където също са нарушени асфалтови покрития по доста улици.

„ Провокирано е ново придвижване на свлачището на пътя Лясково – Яврово – Добралък, подали сме сигнала още веднъж към Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, защото този път води към Националния монумент на културата Асенова цитадела “, сподели още Петър Бояджиев.

Той разясни, че този път провалите не са в такива огромни размери и сега свлачището е под 24-часово наблюдаване. В момента зоната е обезопасена с предупредителна лента и нови чували с пясък, които да водят водата от свлечения сектор. Остава възбраната за придвижване на тежкотоварни коли над 3 тона по този път. Това крие неудобства за туристите, които би трябвало да вървят малко пешком, само че в тази ситуация става въпрос за сигурността им. Има и компрометирани подпорни стени по река река Тополовска. „ Към днешна дата нещата не търпят развиване, обстановката се възстановява, а вредите се разказват от специфична комисия “, добави инж. Петър Бояджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР