Със заповед на губернатора на Софийска област - Илиан Тодоров

...
Със заповед на губернатора на Софийска област - Илиан Тодоров
Коментари Харесай

Губернаторът на Софийска област - Илиан Тодоров спря продажбата на държавни имоти

Със заповед на губернатора на Софийска област - Илиан Тодоров е спряна продажбата на държавни парцели, оповестяват от ведомството.

С оглед отбрана на държавния интерес и осъществяване на обширен разбор за целенасоченост при ръководството на държавни парцели, считано от през днешния ден 8 юни 2017г. със заповед на Областния шеф на Софийска област № ОА – 138/08.06. 2017 година. се стопират продажбите на парцели – държавна благосъстоятелност на територията на Софийска област, по реда на член 44,ал.2 от Закона за държавната благосъстоятелност.

З А П О В Е Д
№ ОА - 138

София, 08.06. 2017 година

На съображение член 32, алинея 1 от Закона за администрацията /ЗА/ и член 27 от Устройствения устав на регионалните администрации /УПОА/,
С П И Р А М:
Инициирането на процедури за продажба на парцели – държавна благосъстоятелност, по реда на член 44, алинея 2 от Закона за държавната благосъстоятелност, ръководени от Областния шеф на Софийска област

М О Т И В И:

Областната администрация на Софийска област е административен орган, на който по силата на закон са предоставени пълномощия да провежда ръководството и разпореждането с парцели – държавна благосъстоятелност.
С нормата на член 18, ал.1 от Закона за държавната благосъстоятелност /ЗДС/ на Областния шеф директно е вменена подготвеност да ръководи парцели – държавна благосъстоятелност, които не са предоставени за ръководство по открития ред на министерства и ведомства.
С оглед притежаваното по закон право, обективирано в ЗДС, Областният шеф може едностранно да взема решения и да издава заповеди за законосъобразното и целесъобразното ръководство и предписание с държавните парцели.
На съображение гореизложеното, с оглед отбрана на държавния интерес, както и нуждата от осъществяване на обширен разбор за целесъобразността от осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с парцели – държавна благосъстоятелност, е належащо налагането на краткотрайна възбрана за иницииране на процедури по продажба на парцели – държавна благосъстоятелност, по реда на член 44, алинея 2 от Закона за държавната благосъстоятелност, ръководени от Областния шеф на Софийска област.
Заповедта може да бъде променяна, допълвана или изменяна със Заповед на Областния шеф на Софийска област.
Заповедта да бъде доведена до знанието на заинтригуваните лица за сведение и осъществяване.
Контрол върху осъществяването на заповедта ще практикувам персонално.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР