Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р

...
Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р
Коментари Харесай

Завръща ли се ужасът? COVID мерки в София от вторник

Със заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев от 19 юли, вторник, се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област София – град за период от 30 дни.

Мерките плануват наложително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за незабавна здравна помощ, Столична районна здравна ревизия, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии. Мерките включват и съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване и работа от разстояние (надомна), при опция.

Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания, ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване, са също измежду ограниченията, написани в заповедта на шефа на столичната РЗИ.

Не е ясно обаче дали няма де се завърне ужъсът от предходните по-строги ограничавания, защото в заповедта се показва, че противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област София-град.

По-рано през днешния ден от здравното министерство оповестиха, че 9 области в страната са в стадий 1 съгласно националния действен проект за справяне с пандемията, а в няколко обществени домове са пламнали огнища на ковид.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР