Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в

...
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в
Коментари Харесай

Спират плановите операции в болниците в ловешка област

Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Ловеч доктор Анета Винева от на следващия ден /25 октомври/ се стопират плановите интервенции в лечебните заведения в област Ловеч.
Причината е възходящият брой болни от ковид, а още четири лечебни заведения в региона би трябвало да имат подготвеност да одобряват пациенти с COVID-19, оповестиха от РЗИ.
Определя се и най-малък брой кревати за лекуване на пациенти с COVID-19 - не по-малко от 5 % от общия брой кревати в лечебното заведение.
След записаните 18 нови случая на инфектирани с ковид в региона за последното денонощие, от РЗИ регистрират заболеваемост от 117,5 на 100 хиляди души население за последните 14 дни.
Д-р Анета Винева разясни, че МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч и Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания в Троян, където сега се одобряват за лекуване пациенти с ковид, към момента не са запълнили целия си потенциал от кревати, само че останалите четири лечебни заведения в региона - общинските в Луковит, Тетевен и Троян, и частната "Кардиолайф " в Ловеч, би трябвало да подсигурят кревати за лекуване на такива пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР