Със заповед на директора на Районната здравна инспекция д-р Петя

...
Със заповед на директора на Районната здравна инспекция д-р Петя
Коментари Харесай

Грипна ваканция и в Сливен

Със заповед на шефа на Районната здравна ревизия доктор Петя Балулова от на следващия ден - 23 януари, се афишира грипна зараза в Сливенска област.
Заповедта е издадена по отношение на повишение на броя на заболелите от грип и остри респираторни болести за интервала от 14 до 20 януари.
С оглед спирането на епидемиологичния развой и ограничение на заболеваемостта от остри респираторни болести, на ръководителите на лечебни и обществени заведения и на кметовете по общини са разпоредени противоепидемични ограничения, част от които са: възбрана на свижданията и плановите интервенции в лечебните заведения; прекратяване на женските и детските консултациите; отсрочване на всички профилактични прегледи и имунизации; осъществяване на прецизен всекидневен филтър в детските заведения; възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия.
По предложение на Регионалната здравна ревизия образователните занятия в област Сливен се приключват за интервала от 23 до 27 януари.
От РЗИ поучават да не се организира самолечение при признаци на грип и остри респираторни болести, а да се търси консултация с доктор за навреме назначение на съответна, модерна терапия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР