Със заповед на Българската агенция по безопасност на храните всички

...
Със заповед на Българската агенция по безопасност на храните всички
Коментари Харесай

Обявиха повишена епизоотична готовност за птичи грип

Със заповед на Българската организация по сигурност на храните всички райони в страната се привеждат в нараснала епизоотична подготвеност във връзка с заболяването инфлуенца по птиците.

Това бе обявено по време на съвещанието на Областната епизоотична комисия в Русе.

Уточнено бе, че все още няма установени случаи на болестта в България, само че заради съществуването му на територията на други европейски страни е належащо да бъдат подхванати някои превантивни ограничения. Сред тях са възбраната за развъждане навън на домашни птици от всички типове и категории, както и провеждането на изложения и пазари за птици.

Освен това е належащо патиците и гъските да се отглеждат настрана от други домашни птици, както и да се подхващат ограничения за попречване на контакт сред домашни и диви птици, а също и запазване на фуражите в закрити пространства. Ще се правят и инспекции в стопанствата за развъждане на птици за съблюдаване на въведените ограничения за биосигурност. Акцент ще бъде подложен и върху провеждането на осведомителни акции, ориентирани към притежателите на домашни птици, ловците и ветеринарномедицинските експерти.

 

Tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР