Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна

...
Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Проверяват спешно колко осъдени са на свобода, а не в затвора

Със заповед на административния началник на Окръжната прокуратура във Варна е почнала инспекция на изпълнителните преписки, по които лица с влезнали в действие присъди не са арестувани за изтърпяване на наложените им ефикасни санкции. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна Проверката е предоставена на прокурорите от надзора за осъществяване на наказванията и другите насилствени ограничения в Окръжната прокуратура и в районните прокуратури във Варна, Девня и Провадия. Крайният период за осъществяване на заповедта е 26 януари 2018 година, написа " Петел ".

В систематизирана информация се изисква да бъде посочен общият брой на формираните изпълнителни преписки с наложено наказване „ Лишаване от независимост “ в съответните прокуратури, по които до 12 януари тази година не са издирени и арестувани наказаните с влезнали в действие присъди.

Проверката би трябвало да заключи и правосъдните актове, които са изпратени за осъществяване на ОД „ Охрана “ – Варна, по които липсва съобщение за задържането на наказания, както и преписките, по които е била издадена Европейска заповед за арест или е било направено предложение до ВКП за екстрадиция на разположение с влезнала в действие присъда.

На инспекция подлежат и подхванатите дейности за издирването и установяването на наказаното лице, обявявано ли е то на общодържавно или интернационално търсене, осъществявани ли са действително издирвателни мероприятия за определяне местонахождението на наказания.

Контролът по осъществяването на заповедта на окръжния прокурор на Варна е предоставен на административните ръководители на трите районни прокуратури на територията на Окръжната прокуратура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР