Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна

...
Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Във Варна проверяват спешно колко осъдени са на свобода, а не в затвора

Със заповед на административния началник на Окръжната прокуратура във Варна е почнала инспекция на изпълнителните преписки, по които лица с влезнали в действие присъди не са арестувани за изтърпяване на наложените им ефикасни санкции. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна 

Проверката е предоставена на прокурорите от надзора за осъществяване на наказванията и другите насилствени ограничения в Окръжната прокуратура и в районните прокуратури във Варна, Девня и Провадия. Крайният период за осъществяване на заповедта е 26 януари 2018 година. 
В систематизирана информация  се изисква да бъде посочен общият брой на формираните изпълнителни преписки с наложено наказване „ Лишаване от независимост “ в съответните прокуратури, по които до 12 януари тази година не са издирени и арестувани наказаните с влезнали в действие присъди. 
Проверката би трябвало да заключи и правосъдните актове, които са изпратени за осъществяване на ОД „ Охрана “ – Варна, по които липсва съобщение за задържането на наказания, както и преписките, по които е била издадена Европейска заповед за арест или е било направено предложение до ВКП за екстрадиция на разположение с влезнала в действие присъда. 
На инспекция подлежат и подхванатите дейности за издирването и установяването на наказаното лице, обявявано ли е то на общодържавно или интернационално търсене, осъществявани ли са действително издирвателни мероприятия за определяне местонахождението на наказания. 
Контролът по осъществяването на заповедта на окръжния прокурор на Варна е предоставен на административните ръководители на трите районни прокуратури на територията на Окръжната прокуратура. 
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР