Със запалени фенери и под звуците на песента Нека бъде

...
Със запалени фенери и под звуците на песента Нека бъде
Коментари Харесай

Протест с фенери за прозрачен избор на главен прокурор

Със запалени фенери и под звуците на песента " Нека бъде светлина “ на бентарската тайфа „ Подуене блус бенд “ стотици жители се събраха във вторник вечерта пред Съдебната палата в София за следващ митинг против единствената номинация на Иван Гешев за основен прокурор. Те приканиха за транспарантна процедура за избора на правоприемник на Сотир Цацаров

Според протестиращите Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой и в случай че бъде определен, те ще подадат сигнал до новия европейски основен прокурор Лаура Кьовеши, съобщи БНР.

Митингът стартира с освирквания и възгласи. Според протестиращите не може да има единствено един претендент в толкоз непрозрачна процедурата и би трябвало да бъде реформиран целият метод, по който изборът на обвинител номер 1 в страната се прави.

Хората считат, че Гешев очевидно обслужва ползите на хората, които стоят зад и към него и напомнят, че е посочен за поста от към този момент задоволително проблематичния предходен основен прокурор Сотир Цацаров.

" Притеснителен е фактът, че на него му се провежда нещо като акция. Той непрекъснато обикаля цялата страна, където му се подава най-обикновени престъпни случаи, които да запълнят неговото CV и да убедят елементарния жител, че този човек ще позволи казуса “, разяснява стачкуващ пред радиото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР