Със заможна фамилия е на път да се сроди служебният

...
Със заможна фамилия е на път да се сроди служебният
Коментари Харесай

БОМБА! Зетят на служебния премеир Гълъб Донев – наследник на голяма бизнес империя

Със заможна фамилия е на път да се сроди служебният министър председател в държавното управление на Румен Радев-Гълъб Донев. Собствена бизнес империя върти фамилията на проекто зетя на политика Тери Фолев, с който живее и от който има наследник на име Робърт, единствената му щерка Габриела Донева, оповестява ПИК.

Стериан, както е същинското име на рали водача Тери Фолев, също е едно дете на своите родители – Гинка и Румен Фолеви.

Фамилията се оказа много известна из Пловдивския район, където главно е концентриран бизнесът й. Сватът на Гълъб Донев взе участие като притежател или съучастник с брат си Георги Фолев в десетина компании.

Чрез тях фамилията упрявлава необятен набор от търговски действия – импорт и експорт на всевъзможни артикули, ходатайство и посланичество на български и задгранични физически и юридически лица, покупко-продажба на недвижими парцели, строителство, транспортна и консултантска активност и други

Чрез една от компаниите си „Фоли Инвест“ сватовете на Гълъб Донев влагат в жилищни и търговски обекти, и в строителство на офис здания. Работните им планове се реализират най-вече в Пловдив и София, както и в някои от най-известните български курорти – Пампорово, Чепеларе, Велинград. Семейство Фолеви до момента сполучливо са осъществили над 10 плана с огромни и междинни по размер вложения – няколко жилищни здания в Пловдив, Пещера, на язовир Батак и две бизнес здания с магазини под тепетата.

Сватовете на Донев са построили също един от най атрактивните комплекси в Чепеларе – вилно населено място „Родопски къщи“, ситуирано наоколо до ски лифта. В дълготраен проект са закупили и нужните имоти за проектирането и построяването на хотелски комплекси в Пампорово и Велинград.

Чрез една от другите си компании пък родителите на Тери Фолев сполучливо се показват на пазара на спортни артикули посредством марката, който е синоним на мощен трактор с верига. Във верига из цялата страна е прераснал той от 1997 година насам, от когато продават обувки и аксесоари онлайн на няколко международни марката.

На този стадий наподобява, че зетят на Гълъб Донев няма афинитет към бизнес империята на родителите си. Те се гордеят, че синът им е приключил „Aston University“, даже персонално са пътували До Бирмингам за дипломирането му преди пет години.



Въпреки дипломата му, след която има всичките познания да бъде в помощ на фамилния бизнес, пристрастеността на Тери към този момент са бързите скорости.



Румен и Гинка Фолеви в компанията на сина си Тери и премиерската щерка Габриела
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР