Със Закона за ограничаване на климата ще се въведе механизъм

...
Със Закона за ограничаване на климата ще се въведе механизъм
Коментари Харесай

ГЕРБ: Законът за климата цели отпускане на помощи за предприятия в риск от изтичане на въглерод

Със Закона за ограничение на климата ще се вкара механизъм за разпределяне на помощи за предприятия в риск от приключване на въглерод и ще се подобрят изискванията за бизнес.
Това сподели националният представител от ПГ н ГЕРБ Васил Цветков по време на дебатите по Закона за ограничение на климата на първо четене.
Той обърна внимание, че в част от страните отвън Европейски Съюз не се ползват строги правила за ограничение промените от климата, вследствие на което предприятията там са в по-изгодно икономическо състояние.
„ Това може да докара до изместване на избраните производства отвън Европейски Съюз “, разяснява депутатът от ГЕРБ.
„ С цел отбрана на ползите и опазване на конкурентоспособността на предприятията директивата вкарва механизъм за тяхното подкрепяне под формата на държавна помощ.
Директивата дефинира и източника за финансиране на схемата, а точно приходите от генериране на продажба посредством търг на квоти. Понастоящем българските предприятия са в неравностойно състояние по отношение на техните съперници в трети страни.
Тъй като и у нас няма въведен компенсационен механизъм, същото се отнася и във връзка с конкурентните предприятия в Европейски Съюз. Поради тази причина е належащо да се одобри актуалният законопроект “, сподели още Цветков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР