Със закона за извънредното положението органите на реда получиха правото

...
Със закона за извънредното положението органите на реда получиха правото
Коментари Харесай

Младен Маринов: Може да следим устройства, не да подслушваме

Със закона за изключителното ситуацията органите на реда получиха правото да изискват елементарно от мобилните оператори трафични данни, посредством които да управляват местоположението ви посредством локализиране през мобилния телефон или друго устройство.

Със Закона за изключителното състояние, с който беше променен и Законът за електронните известия, Министерство на вътрешните работи получи правото да изисква тези данни от мобилните оператори.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че това може да става единствено в избрани случаи. Тази процедура може да се ползва при отвод съответно лице да съблюдава карантината или при към този момент нарушение на изискванията на карантината. Не става въпрос за подслушване, а за локализация на устройство, изясни Младен Маринов, като направи ангажимента, че би трябвало да се има поради и това, че едно устройство може да се ползва/пренася от разнообразни хора.

Остава обаче изискването в период до 24 да се уведомява съответния съд при потребление на тези пълномощия. Ако няма позволение, то събраните данни се унищожават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР