Със забрана за физически достъп до сградата на Техническия университет

...
Със забрана за физически достъп до сградата на Техническия университет
Коментари Харесай

Забраниха на професор да влиза в Техническия университет

Със възбрана за физически достъп до постройката на Техническия университет се снабди борещият се против статуквото във ВУЗ-а проф. Веско Панов, оповестяват от Frognews. Той оспори пред съда законността на Общото заседание, с което за ректор ТУ бе определен проф. дн- инж. Иван Кралов. На 29-ти април обаче Кралов издава заповед, с която се не разрешава на Панов да стъпва в ТУ. Формалното съображение за тази заповед е пенсионирането на Панов.
Иван Кралов е определен за ректор на ТУ през 2019 година Според Панов обаче всичко се е случило с нелегитимно гласоподаване на Общото заседание - при 380 присъстващи делегати общият брой на гласовете " за " петимата кандидат-ректори е 809. Оспорваната наредба дава опция да се гласоподава за повече от един претендент. На първа инстанция жалбата му е отхвърлена, само че на втора висшите съдии я почитат.

Така на 16 декември Върховен административен съд анулира решението на Общото заседание на ТУ, с което е определен сегашния ректор на висшето учебно заведение.
Поради оспорването обаче от ТУ подлагат Панов на редица репресии - преподавателят е лишен от коледен бонус предходната година, а в този момент се снабди и със възбрана да стъпва във висшето учебно заведение. Това е казус - до момента на учител не е бил спиран физическият достъп до университета. Нещо повече - част от към този момент пенсионирани професори и доценти не престават да управляват докторанти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР