Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява

...
Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява
Коментари Харесай

Бедствено положение и в област Плевен заради Африканската чума

Със своя заповед регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров афишира бедствено състояние на територията на област Плевен по отношение на откритите огнища на заболяването Африканска чума по свинете в почтени стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене.

Бедственото състояние влиза в действие от през днешния ден и ще продължи до 31 юли, като срокът, при нужда, може да бъде продължен. За началник на интервенциите, произлизащи от оповестеното бедствено състояние, регионалният шеф Мирослав Петров дефинира шефа на ОДБХ-Плевен доктор Иван Йорданов.

В заповедта си регионалният шеф разпорежда органите на ОДБХ-Плевен да провеждат цялостната активност по съгласуваност, взаимоотношение и осъществяване на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони.

ОД на Министерство на вътрешните работи да провежда защитата на всички входно-изходни пътища на обитаемоте места, където има регистрирани огнища на болест със болестта Африканска чума по свинете и да подкрепя ОДБХ с информация за съществуване на прасета в дворовете на стопани в обитаемоте места.-->

Органите на пожарната в Плевен да оказват подпомагане на ОДБХ при дейностите им в обитаемоте места регистрирани огнища на болестта. Областният шеф разпорежда кметовете на обитаемоте места в област Плевен да оказват цялостно подпомагане на органите на ОДБХ, полицията и пожарната, според настоящата нормативна уредба

В хода на провежданите дейности, при нужда, да бъдат употребявани човешки запаси и техника на Министерство на защитата и военните формирования на територията на общините на област Плевен.



При осъществяването на дейностите да се вземат всички нужни ограничения за запазване здравето и живота на участниците в тях като се организират нужните инструктажи.


„ Обявеното бедствено състояние дава опция з а включването на по-широк кръг институции в дейностите по ограничение разпространяването на болестта АЧС ”, сподели регионалният шеф Мирослав Петров.

Той акцентира, че прецизното съблюдаване на набелязаните ограничения, осъществявани от виновните институции, както и съдействието от страна на локалните управляващи и стопаните е от извънредно значение за успеваемостта на подхванатите дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР