Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски

...
Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини

Със своя заповед министърът на опазването на здравето позволява визитите на градски паркове и градини на следните лица:

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на фамилията, само че не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

- притежатели на кучета, само че не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини би трябвало да се реализират при прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Задължителни са носенето на защитни маски, спазването на физическа отдалеченост от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за задачата места, както и напредването по обозначените направления. Забранява се потреблението на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите би трябвало да заобикалят контакт с повърхности, в това число сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични ограничения и инструкции на лицата, изпълняващи служебните си пълномощия.

Остава в действие възбраната за визити на спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.

На база заповедта на министъра на опазването на здравето, кметовете на общини следва да основат нужната организация за използване ограниченията, съгласно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР