Със своя подход към пандемията от коронавирус американският президент Доналд

...
Със своя подход към пандемията от коронавирус американският президент Доналд
Коментари Харесай

3-4 млн. американци били още живи благодарение на Тръмп

Със своя метод към пандемията от ковид американският президент Доналд Тръмп е избавил живота на 3-4 милиона души, съобщи Белият дом в миг, когато броят на заразяванията в Съединени американски щати продължава съществено да се усилва, съобщи ДПА, представена от БНР.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани отбрани решенията по-рано тази година за прекъсване на стопанската система за битка с ковид.

" Това беше вярното решение. Президентът избави 3-4 милиона живота ", сподели тя на пресбрифинг, без да показва източник за тези данни.

По думите ѝ " е значимо да се означи другата страна на здравното уравнение за това какво предизвикват на американците продължителните карантини ", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак.

Тръмп упорства за бързо връщане на стопанската система към естествения темп. Той неведнъж е казвал, че дейностите на неговото държавно управление по време на пандемията са избавили живота на милиони хора, като от време на време се е позовавал на проучване на лондонския " Империал колидж ", планувал, че коронавирусът може да вземе 2,2 милиона жертви в Съединени американски щати, в случай че разпространяването му не бъде овладяно.

За осми следващ ден Съединени американски щати записаха над 60 000 нови случая на болест с ковид за денонощие, заяви Франс прес, като се базира на данни на университета " Джонс Хопкинс ".

За последните 24 часа записаните инфекции са 68 524. Броят на инфектираните в Съединени американски щати от началото на пандемията е над 3 890 000.

Общо са умряли 141 883, в това число 961 души за последното денонощие, демонстрират данните на университета в Балтимор.

Междувременно президентът Тръмп прикани американците да носят маски, в случай че не могат да съблюдават физическа отдалеченост от хората към себе си, което е внезапна смяна в реториката на президента на Съединени американски щати.

На първия си брифинг от месеци, фокусиран върху пандемията, Тръмп сподели пред кореспонденти в Белия дом, че обстановката с вируса евентуално ще се утежни.

Тръмп, който омаловажи вируса в ранните стадии на разпространяването му и е фокусиран върху отварянето на стопанската система, макар увеличението на броя на инфекциите, не желаеше до скоро да носи маска при обществени изяви.

Президентът също по този начин прикани младите американци да заобикалят препълнени питейни заведения, където могат да се заразят с вируса. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР