Със своя изява на каскадите пред Родопския драматичен театър в

...
Със своя изява на каскадите пред Родопския драматичен театър в
Коментари Харесай

Ансамбъл „Родопа“ и „101 каба гайди“ аплодираха медиците на първа линия

Със своя изява на каскадите пред Родопския трагичен спектакъл в Смолян фолклорният отбор „ Родопа “ и оркестър „ 101 каба гайди “ насочиха своите овации към медиците на първа линия, които се борят с ковид болестта.
„ Това е нашият реверанс и признателност към всички хора, които с риск за личния си живот са на първа линия и се борят за живота на всеки един от пациентите, инфектирани с Ковид-19. Това е и нашият специфичен привет за всички българи за Гергьовден. Знаете, че Гергьовден с изключение на респект към Св. Георги, е и празник на българската смелост, също по този начин и на овчарите, а Родопите са тясно свързани с овчарлъка. Това е бил поминъкът на родопчани доста години наред. Затова взехме решение да създадем този клип - за малко въодушевление както за всички родопчани, по този начин и горда Родопа планина да насочи своя привет за всички българи с молба да бъдем единни, дисциплинирани, с цел да излезем час по-скоро от това знамение, наречено Ковид-19 и да можем в действителност да си опазим страната, стопанската система и несъмнено най-много хората “, сподели художественият ръководитал на ансамбъла Адриан Петров.
Клипът ще бъде излъчен на Гергьовден по националните малките екрани и радио. Ще бъде пуснат във Facebook, с цел да се споделя от всеки, който има предпочитание. 
Във видеото взе участие целият състав на ансамбъла, към 100 души - хор, оркестър, танцьори, певици, а от оркестъра  към 40 гайдари.
Снимките се реализираха на едно от емблематичните места в града – „ Каскадите “ на Новия център. С маски на лицата си изпълнителите от двата състава ръкопляскаха на всички медици, служители на реда и здравни служащи, които са на първа линия в битката с рисковата болест.
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР