Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май

...
Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май
Коментари Харесай

Проф. Минеков от Отровното трио стана служебен министър на културата

 Със собствен декрет президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 година служебно държавно управление на Република България. 

Сред имената е това на Велислав Минеков. Той ще бъде длъжностен министър на културата. Той е и един от основaтелите на така наречен " Отровното трио ", само че не влезе в Народното събрание и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Минеков е неприкрит критик на ръководството на Борисов и безжалостен съперник на Вежди Рашидов.

Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА).

Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия.

Преподавател е по статуя, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реституция в България, Германия, Турция и ОАЕ.

Представен е с монументални и кавалетни произведения в България, Съединени американски щати, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства.

Награждаван е като участник в голям брой интернационалните симпозиуми, състезания и изложения.

Член е на креативен съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното завещание.

Проф. Минеков е цивилен и политически деятел. Участва в начинания за смяна на закони в региона на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР