Със своите над 108 000 поръчки от лансирането Spring е

...
Със своите над 108 000 поръчки от лансирането Spring е
Коментари Харесай

DACIA SPRING ПРАЗНУВА ВТОРАТА СИ ПРОЛЕТ

Със своите над 108 000 поръчки от лансирането Spring е в сходство с това, което клиентите търсят, повече от всеки път
С лансирането на новата Cargo версия гамата на Spring към този момент включва предложение за професионални клиенти
С тегло на ненатоварен автомобил от под един звук Spring е най-лекият електрически автомобил в топ 20 в Европа
Със своя напълно нов мотор ELECTRIC 65, разполагаем за равнище на съоръжение Extreme, Spring е по-универсален и прелестен за шофиране
Компактен и лек, идеално съгласуван с потребностите на клиентите
С 5 Green NCAP звезди и премията Green NCAP за 2022 година за най-хубав автомобил като самопризнание за неговата енергийна успеваемост, Spring показва, че колите могат да бъдат както налични, по този начин и екологични.
108 000 РЕАЛИЗИРАНИ ПОРЪЧКИ

Представен напролет на 2021 година, Dacia Spring притегля повече от 108 000 клиенти. Оттогава триумфът на автомобила непрестанно пораства месец след месец; показване, което е още по-забележително, защото продажбите са най-вече към частни клиенти (3 от 4 клиенти).

През 2022 година са продадени 48 900 автомобила Spring (75% повече от 2021 г.). Spring се трансформира в 3-тия най-продаван електромобил в Европа към частни клиенти.

НОВАТА CARGO ВЕРСИЯ НА SPRING

Търговците и доставчиците се нуждаят от безграничен достъп в града с по-чисти благоприятни условия за подвижност. Независимо дали става дума за куриерски доставки без нездравословни излъчвания или превоз на артикули като цяло, Spring е семплото и налично решение на Dacia.

Без задна седалка, осигурявайки оптимален размер за предпазване (1000 л), Spring може да придвижва повече от 350 кг, като в същото време поддържа еднакъв пробег като пътническата версия (230 км в WLTP разбъркан цикъл и до 305 км в WLTP градски цикъл).

В взаимозависимост от страната, товарната версия на Spring е или:

фабрична (клас N1) с преградна решетка към товарния отсек и халки за захващане,
или трансформирана от Qstomize (дъщерно сдружение за трансформации на Renault Group), трансформирайки 4-местен пътнически Spring в 2-местна товарна версия (клас M1).
За по-малко от две години Dacia Spring се трансформира в един от водещите електрически модели в Европа. Представен на Автомобилен салон Брюксел при започване на годината, новата версия Spring Extreme ELECTRIC 65 добавя гамата на модела с по-мощен мотор. Товарната версия обезпечава на експертите семпло, само че практично напълно електрическо шофиране. Ксавие Мартине, старши вицепрезидент Dacia, маркетинг, продажби и интервенции

ТЕГЛОТО Е ВАЖНО

С мотор ELECTRIC 45 (970 кг ненатоварен) или ELECTRIC 65 (975 кг ненатоварен), Spring е единственият електрчески автомобил в Топ 20 в Европа с тегло под един звук.

Неговата лека батерия (188 кг) способства за стилен автомобил, който изисква по-малко запаси за произвеждане. Следователно моторът употребява по-малко сила за работа спрямо електромобил с по-голямо тегло.

НОВ ДВИГАТЕЛ

С лансирането на новата версия Spring Extreme, Dacia показва и новия мотор ELECTRIC 65 (65 к.с./48 kW). Наличен единствено за Spring Extreme, новият мотор е комбиниран с нова скоростна кутия (която усилва въртящия миг, излъчен към колелата), като в същото време обезпечава по-голямо ускоряване и рекуперация в необятен диапазон.

Благодарение на новия мотор ELECTRIC 65, Spring Extreme има пробег от 220 км в WLTP разбъркан цикъл и 305 км в WLTP градски цикъл.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ, АДАПТИРАН КЪМ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА

Свързаните данни, събрани от коли Spring на пътя, сочат следното:

При междинен дневен пробег от 31 км, 68% от клиентите карат по-малко от 30 км. Въпреки че изцяло заредената батерия може да покрие цяла седмица приложимост, водачите са склонни да зареждат своите коли по-често.
Шофьорите осъществят приблизително по 5,4 пътувания дневно. Първоначално закупена като втори автомобил за семейството, Dacia Spring в следствие се трансформира в главно транспортно средство през седмицата за 90% от семействата с няколко автомобила.
Потребителите на Spring карат със междинна скорост от 26 км/ч, което потвърждава автомобила като подобаващ за ежедневните потребности за пътешестване.
Безспорен триумф в интерес на електрическата подвижност - 93% от притежателите на Spring са притежатели на електромобил за първи път.

5 GREEN NCAP ЗВЕЗДИ И GREEN NCAP НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР АВТОМОБИЛ ЗА 2022 Г.

Green NCAP присъди на Dacia Spring своята най-висока оценка от 5 звезди през август 2022 година

В своята оценка Green NCAP мери енергийната успеваемост на автомобила и резултата му върху качеството на въздуха и световното стопляне. Енергийно ефикасен автомобил с ниско влияние върху околната среда: Spring превъзхожда всички на пазара.

На 2 февруари 2023 година Green NCAP разгласи своите награди за най-хубав автомобил за 2022 година и Spring – най-лекият електромобил в Европа – изпъква пред по-тежките си съперници.

Оценката от 5 звезди не е просто алегорична, тя е самопризнание за желанието на Dacia да предложи на допустимо най-вече хора коли, които са освен с най-хубавото съответствие цена/качество, само че са и най-екологични.

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР