Със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите

...
Със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Тенджерата на общественото недоволство ври, задържането на капака ще увеличи взрива

Със своите дейности напоследък Бойко Борисов подрива устоите на политическото в България, съобщи в студиото на телевизия Bulgaria on air социологът Кънчо Стойчев.
Той разяснява митинга на майките с децата с увреждания, оставката на обществения министър Бисер Петков – призната, само че след това отхвърлена, гафовете на вътрешното министерство и други
„ Има стандарти в цивилизования свят, към който желаеме да се числим. Подадената оставка е край и тя не се разисква. Това е интернационален стандарт. Какво значи, че първо ще подаде оставка, след това ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи, в свят на цялостния произвол и цялостния безпорядък ", безапелационен бе Стойчев.
Социологът посочи, че непостоянството с оставките – ту признати, ту върнати, се случва за повторно с министър. Първият бе казусът с Теменужка Петкова, а към министерските оставки можем да прибавим и тази на Делян Добрев като народен представител. „ Унищожава се смисълът на политическата активност “, съобщи Стойчев.
„ Един министър председател няма право на сходни неточности “, сподели той във връзка репликата на Борисов да се реши казуса с майките, „ с цел да му се маха от главата “.
„ Имаме хора на улицата, значи има спор и някой би трябвало да понесе политическата отговорност. Не споделям, че това би трябвало да е министърът “, съобщи социологът.
По думите му същото е и с избягалия от пандиза Владимир Пелов, който не бе хванат от Министерство на вътрешните работи, а погубен след пукотевица в Ботевград. „ Закон ли да приемем, че избягал пандизчия не би трябвало да си пуска брада, с цел да бъде хванат?! Няма естествена съпротива по света, която да не изиска оставка при такива фрапантни случаи. Това е стандарт в демокрацията “, сподели Стойчев.
По думите му гафовете на държавното управление стартират да излизат отвън естественото: „ Случиха се поредност от тежки гафове. Междувременно тенджерата на публичното неодобрение ври, само че задържането на капака е рисково. Това единствено ще усили силата на гърмежа. Умният политик и общественик ще разчисти с огромната лопата. Проблемът е, че не се вършат промени в страната. Пеят се присписвни песни. Огромни пари се наливат в продънени системи в името на някакво зле разбрано успокоение в обществото. Гафовете ще не престават и ще бъдат по-мащабни ".
„ Дай Боже, тези гафове да не костват човешки животи “, посочи той.
По мотив отделянето на от ден на ден средства за нереформирани браншове Стойчев сподели: „ Този трабант не може повече да се движи. Очевидно би трябвало да сменим колата. “
Според него министър председателят и ръководещите към момента имат поле за маневриране. Но в случай че не се създадат кадрови смени и не се подхващат промени, предварителните избори ще станат факт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР